Guido Schoemaker

Guido Schoemaker (1983) begon op 7-jarige leeftijd met rijlessen op Manege Klein Vosdal in Heelsum. Deze manege werd al snel overgenomen door zijn ouders en Guido werd steeds enthousiaster voor de paardensport. Een eigen pony kon dan ook niet uitblijven. Door gedrevenheid en fanatiek trainen behaalde ze samen de Z2 dressuur. Met als kroon op het werk het rijden van de Nederlandse kampioenschappen met een kür op muziek. Tegelijkertijd haalde deze combinatie ook nog het M-niveau bij het springen.

 

Enige tijd later volgde de overgang naar de paarden en ook hiermee werden verschillende successen geboekt. Meer en meer groeide het besef dat hij van paarden- en paardensport zijn beroep wilde maken. Om ervaring op te doen buiten het bedrijf van zijn ouders is hij gaan werken bij Stal Doorwerth onder professionele begeleiding van Tom Olsmeijer. Hier leerde hij al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak en bracht hij op 16-jarige leeftijd al meerdere paarden uit op wedstrijd.

 

Intussen volgde hij de opleiding Paardenhouderij te Barneveld en na deze met goed gevolg te hebben afgelegd, startte hij met de ORUN instructeursopleiding. Deze opleiding heeft hij met zeer goed resultaat afgesloten en Guido is al enige jaren een gediplomeerd ORUN-instructeur met certificaten van de 1e, 2e en 3e fase. Zijn enthousiasme en talent bleven niet onopgemerkt en hij werd gevraagd om instructie te geven tijdens de alom geprezen zomerweken in Ermelo. Tevens reed hij enkele hengsten tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek.

 

Op het moment actief bij zes verenigingen ( De Klomp)  ( Schaffelaar )  ( Veluweruiters )  ( Harsloruiters )

 ( Schaffelaartjes ) ( De nieuwe heuvel )

Behaalde resultaten: Z2 dressuur pony's en kur op muziek

                            M springen pony's

                            Z   dressuur

                          ZZ springen paarden                                                                                             

                           Nationaal 1.40 en 1.45 

                           4e ned. kampioenschap. L spr.

                           6e ned. kampioenschap. M spr.

                           3e ned. kampioenschap. Z

                           4e Grote prijs 1.40 Gorssel

                           6e Grote prijs 1.40 Zevenaar